170212 – dag achtenveertig


Valentijnscupcakes!

Wil je weten hoe ik een hartje in mijn cupcake heb gekregen? Klik op ‘Verder lezen’.

This page is in Dutch. Do you want to read this page in English or other language? Click here!

Hoe krijg je een hartje in je cupcake?

Benodigdheden:

  • – Ovenschaal
  • – Bakblik voor muffins/cupcakes
  • – Cupcakebeslag + rood (d.m.v. rode kleurstof)
  • – Cupcakebeslag naturel
  • – Uitsteekvorm ‘hart’
  • – Cupcakevormpjes
  • – Botercréme
  • – Versiersels
  • – Eventueel een snijplank

Eerst ga je in een overschaal een plakje cake bakken volgens de instructies van jouw cakebeslag.


Wanneer je plak cake af is, laat het dan even afkoelen en ga er daarna hartjes uitsteken met het uitsteekvormpje.


Dan heb je een leuk hartje van cake!


Deze stop je in de rode cupcakebeslag. Duw ze goed aan!


Zet je hartjes allemaal in dezelfde richting in het vormpje. Zet ze nu in de oven volgens de instructies van jouw cupcakebeslag. Let erop: Wanneer er 10 minuten verstreken zijn, duw de hartjes dan voorzichtig een beetje terug. Ze willen namelijk wel eens mee omhoog rijzen.

– TIP – Het kan iets langer duren voordat de cupcakes gaar zijn. Prik met een satéprikker in het rode gedeelte van de cupcake. Wanneer je het cupcakebeslag meeneemt op de satéprikker , dan is je cupcake nog niet gaar! Komt er geen cupcakebeslag vanaf, dan zijn ze gaar.


Zo komen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en rusten.

– TIP – Zet op je papiertje een stipje zodat je weet hoe je moet snijden! Wanneer je de cupcake namelijk hebt versiert kun je niet meer zien waar het hartje zit.


Met botercréme een mooie toef maken en versieren! Ik heb deze keer ongezouten roomboter gebruikt. Volgende keer gebruik ik weer gewoon ongezouten boter. Dat werkt veel fijner en krijg je een veel mooiere stevige toef van. Roomboter is net iets te zacht.


Wanneer je de cupcake opensnijdt, dan heb je dus een hartje in het midden!

.

Advertenties

19 thoughts on “170212 – dag achtenveertig

  1. SUPERleuk! ik heb het wel vaker voorbij zien komen, maar wat ik mij telkens afvraag.. wordt dat hartje niet supergaar/te hard oid? aangezien het dubbel zo lang in de oven gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s